Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Klub antialkoholičara i apstinenata "Skela" obeležio je 48 godina uspešnog rada

klub aa skela 48 godina

Davne 1968. godine počeo je sa radom Klub lečenih alkoholičara i apstinenata “Skela”. Mi sa ponosom ističemo skoro pet decenija postojanja i rada kluba, uz zahvalnost svima koji su doprineli da Klub opstaje, prevazilazi probleme i da do danas radi sa uspehom.

Svake prve subote u aprilu održavaju se godišnje skupštine Kluba na kojoj se sumiraju godišnji rezultati rada i na prigodan i svečani način obeležava rad. I ove godine smo 02. aprila 2022. obeležili značajni jubilej - 48 godina rada Kluba. Jubileju su prisustvovali brojni klubovi, terapeuti, članovi sa svojim porodicama, saradnici u lečenju.

Najpre su se obratili terapeuti našeg Kluba - dipl. soc. radnica Snežana Simović i dipl. spec. pedagog Anđa Marinković, osvrnuvši se na početke rada kluba, čemu je prethodio višedecenijski rad entuzijasta i stručnjaka, na čelu sa prim. dr Konstantinom Grčićem. Prisutnima se nakon toga obratila i prim. dr Katarina Đokić Pješčić, načelica Dnevne bolnice.

Sekretar Kluba Gorica Mladenović prezentovala je rezultate rada Kluba u toku prethodne godine, nakon čega je usledilo predavanje prof. dr Gordane Ocić na temu štetnih uticaja alkohola na centralni nervni sistem. Porodični psihoterapeut Anđa Marinković govorila je o potrebi sveobuhvatnog i kontinuiranog terapijskog pristupa u lečenju alkoholizma, kao i o prevenciji. Ovaj deo programa završen je izvođenjem autorske pesme članice kluba Jelene. Nakon diskusije usledilo je druženje uz prigodnu zakusku i osveženje, uz zapažanja i iskustva korisnika za dalji rad Kluba.

U skladu sa dugogodišnjom tradicijom našeg kluba, apstinentima su dodeljena priznanja i diploma, uz podsećanje da je aktivno učešće članova kluba nephodno radi postizanja ciljeva lečenja, kao i pružanje podrške i pomoći novopridošlim članovima.

klub aa skela 48 godina

Tim terapeuta Kluba AA „Skela“

Snežana Simović Draganić, dipl. soc. radnik, porodični psihoterapeut
Anđa Marinković, dipl. spec. pedagog, porodični psihoterapeut

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.