AA klub "Skela"

facebook  instagram

Klub antialkoholičara i apstinenata "Skela"

terapijaKlub AA „Skela“ počeo je sa radom još 1968. godine, kada je u sektoru Klinike u Padinskoj Skeli postojao je Odsek za lečenje alkoholičara, odvojen od ostalih kliničkih odeljenja. Lečena je samo muška populacija, primenom najsavremenijih metoda: grupna psihoterapija, terapijska zajednica, radno-okupaciona terapija, socioterapijski klub, farmakoterapija itd. Odsek je 1992. godine formalno ukinut ali je nastavio da radi Klub lečenih alkoholičara “Skela” u kojem se, u produženoj fazi lečenja, radi na socijalnoj readaptaciji pacijenata. Klub 1982. godine menja naziv u Klub antialkoholičara i apstinenata “Skela”.

Republička stručna komisija Ministarstva zdravlja usvojila je 2013. godine Nacionalni vodič dobre kliničke prakse za dijagnostikovanje i lečenje alkoholizma. Posebno mesto u lečenju alkoholizma zauzimaju psihoterapijski i socioterapijski modaliteti u lečenju ove zavisnosti. Jedan od tih modaliteta jeste i Klub lečenih alkoholčara i apstinenata (KLA), kao značajna socioterapijska forma tretmana.

terapija 1Redovni sastanci KLA se održavaju svake srede od 15-17 časova u prostorijama Dnevne bolnice u Beogradu. Naša ustanova je obezbedila i stavila na raspolaganje svoje resurse, prostor i kvalifikovani kadar, u cilju kvalitetnog, savremenog i sveobuhvatnog lečenja i podrške našim korisnicima. Po svojoj dinamici klub je velika terapijska grupa u kojoj se, u strukturisanim uslovima, odvijaju aktivnosti po principima terapijske zajednice i grupne terapije. Cilj je da se održi apstinencija, poboljša zdravstveno stanje, izmeni ponašanje i učvrste novi obrasci i pogledi na život. Članovi su različite strosti i obrazovnog nivoa, muškarci i žene. Većina članova KLA su prethodno hospitalno lečeni u našoj ustanovi od najtežih psihijatrijskih komplikacija alkoholizma (delirium tremens, alkoholna halucinoza, pokušaj samoubistva i drugo). U klubu imamo članove sa apstinentskim stažom od nekoliko meseci do 25 godina.

Tim terapeuta Kluba AA „Skela“

Snežana Simović Draganić, dipl. soc. radnik - porodični psihoterapeut
Anđa Marinković, dipl. spec. pedagog - porodični psihoterapeut

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.