Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja

obelezen sdmz

U nedelju, 10. oktobra 2021. godine Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ obeležila je Svetski dan mentalnog zdravlja na Trgu Republike u Beogradu. Razgovaralo se sa građanima o značaju očuvanja mentalnog zdravlja u uslovima pandemije COVID-19.

Direktorka Klinike, doc. dr Ivana Stašević Karličić navela je da je današnji dan posvećen depresiji, sa fokusom na depresiju i druge mentalne smetnje kod žena u peripartalnom periodu.

obelezen sdmz

Direktorka Klinike i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, sa već tradicionalne manifestacije, uputili su apel svima da se vakcinišu, a posebno trudnicama. Tom prilikom je istaknuta usmerenost i briga zdravstvenog sistema na mentalno zdravlje parova koji se pripremaju za roditeljstvo uvođenjem nove Linije za pružanje psihološke podrške ženama pre, u toku i nakon trudnoće 0800-309-309, opcija 4 i biće dostupna 24 časa 365 dana u godini. Linija će raditi u okviru Nacionalnog servisa za zaštitu mentalnog zdravlja, gde se do sada više od 30.000 ljudi javilo i dobilo pomoć.

obelezen sdmz

Ministar Zlatibor Lončar je podsetio da psihijatrijske ustanove od početka pandemije nisu prestajale sa radom, niti smanjivale kapacitete, već su se organzovale tako da su pacijenti kojima je neophodno psihijatrijsko lečenje bili hospitalizovani. „Ustanove su, u okviru svojih mogućnosti, pravile i kovid odeljenja i lečili ih i od korone i od njihovih primarnih bolesti“, podsetio je Lončar.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.