Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Poseta kineske delegacije zdravstvenih radnika povodom epidemije COVID-19

poseta kineske delegacije

Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ Beograd je 01. aprila 2020. godine posetila kineska delegacija zdravstvenih radnika povodom epidemije COVID-19.

Na sastanku sa doktorima iz Guangzhou, Narodna Republika Kina (dr Guo Yubiao, dr Hon Cailan i dr Xiong Yan) i dr Dejanom Ilićem sa Vojnomedicinske akademije, Uprava Klinike je razgovarala o preduzetim, kao i planiranim aktivnostima u narednom periodu (mobilni timovi stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja, pružanje psihosocijalne podrške u različitim uslovima, pravovremeno zbrinjavanje osoba sa pogoršanjem mentalnog zdravlja i sl.).

poseta kineske delegacije

Prikazani su rezultati rada Nacionalne linije za pružanje psihosocijalne podrške u uslovima pandemije COVID-19, a koja je otvorena i puštena u rad 17. marta 2020. godine u 15.00 časova, na inicijativu Ministarstva zdravlja i resornog ministra. Takođe, doc. dr Ivana Stašević Karličić prikazala je i mere koje su preduzete u organizacionom smislu i zbrinjavanju osoba sa mentalnim smetnjama u okviru Klinike.

Zaključak sa sastanka je bio da su Klinika i resorno Ministarstvo pravovremeno preduzeli sve aktivnosti, a u cilju zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja, ne samo hroničnih pacijenata, već i celokupnog stanovništva na teritoriji Republike Srbije.

#OstaniKodKuće #ŽivelaSrbija

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.