Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" je nizom manifestacija obeležila Svetski dan mentalnog zdravlja

IZLOŽBA „EKVILIBRIJUM“

ekvilibrijum

Povodom obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja 10.10.2019. godine u Kući Đure Jakšića otvorena je izložba pod nazivom „Ekvilibrijum“. Izložbu je svečano otvorila naša istaknuta glumica Borka Tomović.

ekvilibrijum

Glumica Borka Tomović otvara Izložbu

Umetnički radovi nastali su tokom višegodišnjeg rada pacijenata Klinike, uz podršku zaposlenih. Kroz stvaranje umetničkih dela se transformišu najteža životna iskustva, ali i izražavaju duhovne vrednosti, strasti, potrebe i radosti, koje je nekada teško verbalizovati. Umetnost kao psihološki proces doprinosti i stvaranju psihičke ravnoteže i postojanosti, odnosno ekvilibrijuma našeg unutrašnjeg bića, što je i simboličan naziv izložbe.

ekvilibrijum

Minđuše – radovi naših pacijenata

Izložba je realizovana uz nesebičnu podršku Ustanove kulture „Stari grad“ ispred koje se prisutnima obratio organizator programa u Kući Đure Jakšića, gospodin Rade Marković.

ekvilibrijum

Kako Klinka ima višegodišnju odličnu saradnju sa Muzejom primenjenih umetnosti, prisutnima se obratila i muzejska savetnica, šefica umetničkog odeljenja, magistar Milica Cukić.

Dolaskom umetnice Nataše Bojanić u tim Klinike radovi pacijenta dobijaju ne samo drugačiju dimenziju već i značajan umetnički kvalitet, što je i prilikom obraćanja prisutnima istakla i profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti Lana Tikveša.

ekvilibrijum

Izložba je prodajnog tipa i trajaće do 23.10.2019.godine.

 

Predstava „Novi početak“

 

Povodom svetskog dana mentalnog zdravlja 10.10.2019. godine, održana je pozorišna predstava pacijenata Klinike pod nazivom „Novi početak“ u multimedijalnoj sali u Ustanovi kulture Vlada Divljan. Ono što je predstavi dalo posebnu draž je dirljiva ispovest pesnika, korisnika naših usluga, koji je i napisao ovaj komad uz nesebičnu podršku zaposlenih Klinike.

novi pocetak

Posebnu podršku i čast naturščicima dao je i naš uvaženi reditelj Goran Marković, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj.

novi pocetak

 

Radionica „Samoubistvo i Mediji“

 

samoubistvo i mediji

U okviru obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji je ove godine bio posvećen prevenciji samoubistva, Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ je organizovala radionicu za novinare pod nazivom „Samoubistvo i Mediji“. Novinarima je predočeno na koji način određeni tip izveštavanja o ovoj temi dovodi do porasta broja samoubistava. Mediji, kao jedan od značajnijih faktora u oblikovanju ljudkog ponašanja, mogu i moraju adekvatnim, edukativnim, odgovornim, etičkim i humanim izveštavanjem doprineti prevenciji samoubistva prevashodno podizanjem svesti o ovoj temi i ukazivanjem na dostupnu pomoć i podršku osobama u krizi.

samoubistvo i mediji

Zahvaljujemo se svim medijima na odazivu i učešću u ovoj, za sve nas, značajnoj temi.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.