Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Klinika po peti put u "Noći muzeja"

klinika po peti put u noci muzeja

Klinika i „Doktorova kula“ su i ove godine, po peti put, primili posetioce u okviru manifestacije Noć muzeja. Ovog 18. maja akcenat je stavljen na način na koji umetnost pomaže u borbi protiv narušenog mentalnog zdravlja i na šta sve umetnost inspiriše.

klinika po peti put u noci muzeja

Kroz manifestaciju Noć muzeja, po 5. put građani su mogli da posete “Doktorovu kulu” koja od prošle godina ima zvanično registrovanu muzejsku postavku, čime je “Doktorova kula” postala značajno kulturno svedočanstvo o istoriji srpske psihijatrije koja datira 150 godina unazad. Pored ove retke zbirke, građani su mogli da vide i izložbu radova lica sa mentalnim smetnjama koji su nastali tokom radno-okupacionih aktivnosti u procesu lečenja u ovoj Klinici.

klinika po peti put u noci muzeja

Posetioci su imali prilike da saznaju od čega su bolovali pacijenti Doma za s'uma sišavše, prve duševne bolnice u ovom delu Evrope, kojim su medicinskim instrumentima lečeni u Doktorovoj kuli kao i da saznaju koja su bila najzastupljenija oboljenja i od čega su se sastojale nekadašnje terapijske metode, kako je izgledao svakodnevni život ustanove, ko su bili njeni upravnici, a ko lekari i osoblje.

klinika po peti put u noci muzeja

klinika po peti put u noci muzeja

U cilju promocije mentalnog zdravlja u zajednici, na kojoj Klinika intenzivno radi skoro dve godine, svi zainteresovani posetioci mogli su da se testiraju na depresiju, anksioznost i demenciju. Stručnjaci iz domena mentalnog zdravlja Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” razgovarali su sa zainteresovanim posetiocima, te davali savete građanima.

klinika po peti put u noci muzeja

klinika po peti put u noci muzeja

klinika po peti put u noci muzeja

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.