Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Profesor Stefan Štal u Beogradu

Tokom Drugog nacionalnog kongresa bolničke psihijatrije sa međunarodnim učešćem, predavač i naš gost bio je i čuveni profesor Stefan Štal. Profesor je u Beograd stigao na dan otvaranja Kongresa, prisustvovao je otvaranju Kongresa i svečanoj večeri. Tom prilikom, u neformalnom razgovoru, podelio je svoja iskustva vezana za primenu dugodelujućih antipsihotika i organizaciju psihijatrijske službe. Posebno je bio zainteresovan da svoja iskustva podeli sa mladim psihijatrima i lekarima na specijalizaciji.

Nakon svog izuzetno posećenog predavanja drugog dana Kongresa, profesor je uživao u društvu okupljenih slušalaca i odgovarao na njihova pitanja. Nakon toga je izrazio želju da obiđe mnogobrojne znamenitosti našeg grada, i tom prilikom upotpunio je svoju sliku o našem narodu i zemlji.

Trećeg dana boravka profesor je obišao Muzej Nikole Tesle, čiji je briljantan um zaintrigirao profesora i njegove kolege, te je u ovom muzeju došao do dragocenih informacija o životu i delu velikog naučnika. Odmah nakon toga, profesor Štal je obišao našu kliniku, što je nama zaposlenima predstavljao posebno zadovoljstvo i čast. Ono na šta smo bili ponosni su profesorova zapažanja o sjajnoj organizaciji rada u Klinici, posebno naše Urgentne službe i naše brige o celokupnom zdravlju pacijenata. Zapazio je značajnu ulogu Klinike u čitavom regionu. Uverio se u stručnost naših lekara i ponudio dalju saradnju u vidu zajedničkog naučnog rada i edukacije naših psihijatara. Imali smo čast da profesor prisustvuje i otvaranju prvog muzeja psihijatrije.

Profesor se vratio kući sa osećajem da ostavlja puno novih prijatelja ovde i sa željom da nam se ponovo vrati.

profesor stefan stal u beogradu

profesor stefan stal u beogradu

Profesor Štal u poseti Muzeju srpke psihijatrije

profesor stefan stal u beogradu

Profesor Štal u obilasku Urgentne službe naše klinike

profesor stefan stal u beogradu

Profesor Štal u poseti Muzeju Nikole Tesle

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.