Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Stacionar Klinike u Padinskoj Skeli kompletno renoviran

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministri Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić obišli renovirane objekte Klinike u Padinskoj Skeli

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas renovirane objekte naše klinike u Padinskoj Skeli. Ovom događaju prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić kao i v.d. direktora Klinike doc. dr Ivana Stašević Karličić.

Gradonačelnik Siniša Mali zahvalio je Vladi Švajcarske Konfederacije i Vladi Republike Srbije na finansijskoj pomoći i dodao da se još jednom pokazalo da, kada se radi zajedno i u dobroj koordinaciji, ne postoji stvar koja ne može da se odradi za dobrobit građana. Istakao je da Grad Beograd najveću pažnju poklanja onima kojima su pažnja i briga najpotrebnije.

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

Ministar Zlatibor Lončar podsetio je da je ugovor o finansijskoj pomoći potpisan krajem 2015.godine, u radove je uloženo oko 2,5 miliona evra, tako da sada postoje svi neophodni uslovi da pacijenti dobiju maksimalnu negu i sve što je potrebno kako bi se oporavili i vratili normalnom životu i svojim porodicama. Inače, godišnje se u Klinici leči oko 2.000 pacijenata i ambulantno pregleda 20 hiljada ljudi.

- Kako je izgledala bolnica pre obnove to nije moglo da se vidi ni u horor filmovima. Kada su popravljeni uslovi, zaposleni su već primetili da se pacijenti brže oporavljaju - naglasio je ministar.

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je da je ovo deo jednog velikog projekta koji Republika Srbija i Grad Beograd rade uz podršku Vlade Švajcarske Konfederacije. Projekat obnove Klinike „Dr Laza Lazarević” u Padinskoj Skeli obuhvatao je kompletnu rekonstrukciju dotrajalih i oronulih objekata - zamenu prozora i spoljne stolarije, termoizolaciju, bojenje fasade, zamenu krovnih konstrukcija, kao i zamenu hidrotehničkih, termotehničkih i elektroenergetskih instalacija. U Klinici su kompletno rekonstruisana četiri klinička odeljenja, centralna apoteka, laboratorija, kao i kuhinja u kojoj se priprema oko 1000 obroka svakoga dana. Takođe, započeto je sređivanje parka veličine 12 hektara.

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

– Ovaj projekat ima tri segmenta, jedan je energetska rehabilitacija i rekonstrukcija Klinike, drugi je energetska obnova OŠ „Olga Petrov“ a treći izgradnja kombinovane toplane za dobijanje električne toplotne energije na bazi biomase. Švajcarska donacija je 7,7 miliona evra i oko 970 hiljada švajcarskih franaka. Grad Beograd je učestvovao sa 1,5 miliona evra.

V.D. direktora Klinike doc. dr Ivana Stašević Karličić zahvalila je Ambasadi Švajcarske Konfederacije i Gradu Beogradu na podršci u ovom projektu. Takođe, ministru Lončaru zahvalila je na podršci u projektu „Promocija mentalnog zdravlja u zajednici“ i istakla da će projekat trajati do 10. oktobra naredne godine, kada ćemo moći da sagledamo rezultate našeg zajedničkog rada. Najavila je i otvaranje prvog Centra za mentalno zdravlje u Beogradu za nekoliko meseci, gde će građani svakodnevno moći da dolaze po pomoć profesionalaca.

Gradonačelnik i ministri obišli su zatim i pacijente u Dnevnoj bolnici, koji su im uručili slike nastale tokom radne terapije.

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

stacionar padinska skela
Foto: Zoran Žestić (Tanjug)

stacionar padinska skela

stacionar padinska skela

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.