Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Uspešna saradnja Klinike i Fakulteta političkih nauka

U okviru IV regionalnog kongresa studenata socijalnog rada koji je održan u periodu od 12. do 15. maja 2016. godine ostvarena je uspešna saradnja između Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” i Fakulteta političkih nauka. Kongres je organizovan od strane studentske organizacije Unije studenata socijalnog rada uz podršku Fakulteta političkih nauka i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Glavna tema kongresa bila je “Uloga nvo u savremenom socijalnom radu”, a jedna od podtema se odnosila na socijalni rad i ulogu nvo u radu sa korisnicima psihijtrijskih ustanova.

Na kongresu su učestvovali studenti socijalnog rada iz Sarajeva, Banja Luke, Zagreba, Podgorice, Ljubljane, Skoplja i Beograda koji su bili gosti Klinike “Dr Laza Lazarević”. Cilj posete je bio pravljenje paralele između rada državne ustanove i nvo u radu sa psihijatrijskim pacijentima.

Tim povodom, 13. maja 2016. godine, grupa studenata je ugošćena u Klinici od strane dipl. socijalnog radnika Danice Tošanović Janković i dr Đorđa Ćurčića. Studenti su imali priliku da obiđu prostorije Klinike gde im je od strane dr Ćurčića predočen proces prijema, lečenja i otpusta psihijatrijskih pacijenata. Dipl. socijalni radnik Danica Tošanović Janković je održala predavanje studentima o nastanku i razvoju Klinike, ulozi socijalnih radnika i drugih zaposlenih u lečenju i rehabilitaciji pacijenata, kao i o problemima sa kojima se psihijatrijski pacijenti susreću u svakodnevnom životu. Nakon završetka posete, u znak sećanja, studentima su dodeljene knjige autora Arčibalda Rajsa.

Dipl. socijalni radnik, MA Jelena Janković- volonter

zahvalnica

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.