Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Brinimo o mentalnom zdravlju 365 dana u godini!

365 danaMeđunarodni dan mentalnog zdravlja obeležava se 10. oktobra, međutim u želji da podstaknemo javnost da svakog dana vodi računa o svom mentalnom zdravlju, naša Klinika je ovaj dan iskoristila kao povod za dve manifestacije!

Manifestacija “365 dana za mentalno zdravlje” koja je u organizaciji naše Klinike i Udruženja za podršku ljudima sa neurozom “Herc” održana 5. oktobra u TC “Delta City”, bila je namenjena upoznavanju javnosti sa značajem prevencije i kontinuirane brige o mentalnom zdravlju, kao i sa problemom stigmatizacije osoba sa narušenim mentalnim zdravljem i promocijom koncepta “lečenja u zajednici”.

365dana 2365dana 3
Veliki broj zainteresovanih građana, kao i predstavnika institucija i stručne javnosti, je na nekoliko štandova imao priliku da se informiše kroz edukativni materijal i direktan razgovor sa članovima udruženja i stručnjacima, da proveri nivo stresa i svoje komunikacione veštine, kao i da razgovara sa psiholozima.

S druge strane, samog 10. oktobra, Udruženje medicinskih sestara i tehničara „Laza Lazarević“ Klinike, uz podršku Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, organizovalo je u hotelu „Stari Banat“ u Opovu edukativni skup pod nazivom „Rad sa teškim pacijentom“ na kojem su prisustvovali predstavnici stručnih klinika iz cele Srbije, kao i gosti iz Italije. Cilj skupa bio je da skrene pažnju da rad na poboljšanju kvaliteta života i lečenja mentalno obolelih osoba, edukacije njihovih porodica i uslova rada samih zaposlenih u psihijatrijskim ustanovama predstavlja zajednički cilj u pravcu destigmatizacije osoba sa mentalnim bolestima. Tom prilikom predstavljen je „Prikaz tršćanskog modela psihijatrije“ gde su govorili Roberto Sau (Centar mentalnog zdravlja „Gambini“ Italija) i Gabriela Skerlić (Centar mentalnog zdravlja „Domio“ Italija).

Zahvaljujemo se TC „Delta City“, opštini Opovo, kompaniji „Agros“ i svima koji su nas podržali i omogućili da održavanjem ove dve manifestacije prenesemo jasnu poruku - Mentalna bolest može da se desi svakome i zato je briga o mentalnom zdravlju važna svih 365 dana u godini!

Razbij stigmu!

365dana 5365dana 4

365dana 6

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.