Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Obeležavanje svetskog dana mentalnog zdravlja

Povodom 10. oktobra - Svetskog dana mentalnog zdravlja, Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” ima čast da najavi dva događaja koja imaju za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj očuvanja mentalnog zdravlja, kao i predstavljanje programa lečenja osoba sa mentalnim smetnjama uz podršku zajednice.

U ponedeljak, 5. oktobra 2015. g., u TC „Delta City“, u periodu 16-20h, održaće se manifestacija „365 dana za mentalno zdravlje“ u cilju motivisanja ljudi da rade na sebi i svom ličnom i profesionalnom razvoju svih 365 dana u godini.

Manifestaciju će u 16h svečano otvoriti prof. dr Slavica Đukić Dejanović, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ i Daniele Bombardi, predstavnik Caritas Italiana.

Učesnici ovog događaja su udruženja „Herc“, „Duša“ i „Videa“ – članice prve mreže za promociju mentalnog zdravlja „NaUm“, Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda, Caritas Srbija i Caritas Italiana, Klinis, NVO „Prostor“, Društvo za obrazovanje odraslih i drugi.

Osim naših izložbenih prostora gde se možete informisati o svemu što činimo zarad poboljšanja mentalnog zdravlja svih nas u zajednici, pružićemo Vam i:

  • Pričaonicu iz prve ruke"- razgovore sa osobama sa psihijatrijskim poremećajima sa ciljem inkluzije i destigmatizacije
  • Izložbu likovnih radova
  • kampanju "(De)stigmatizuj se" -izaberi svoj znak
  • kviz "Predrasude i da li ih imate"
  • kampanju "I ja idem u “Lazu”" sa ciljem destigmatizacije
  • kampanju "Album sreće" sa fotografisanjem i porukama na temu sreće
  • Psihološko savetovalište
  • "Stres test" i još puno toga.

Takođe, u subotu, 10. oktobra u 10 časova, Udruženje medicinskih sestara i tehničara Klinike “Dr Laza Lazarević” organizovaće u hotelu “Stari Banat” u Opovu akreditovani edukativni skup pod nazivom “Rad sa teškim pacijentom” u cilju doprinosa poboljšanju kvaliteta života i lečenja osoba sa mentalnim smetnjama.

Pasivno učešće na ovom skupu nosi 10 bodova, a tema će biti uslovi rada medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u psihijatrijskim ustanovama i njihovi zajednički napori u borbi za destigmatizaciju osoba sa mentalnim smetnjama. Na skupu će biti prikazana i iskustva kolega iz Italije i Bosne i Hercegovine iz tršćanskog modela savremene psihijatrije, što će bitno uticati pri sagledavanju prednosti i nedostataka u implementaciji Centara za mentalno zdravlje u zajednici.

Zahvaljujemo se na podršci tržnom centru “Delta City”, opštini Opovo i svima Vama koji ćete nam se pridružiti u promociji ravnopravnosti.

Čekamo Vas!!!

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.