Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Tribina povodom svetskog dana prevencije suicida

tribinaU četvrtak, 10. septembra 2015.g., povodom obeležavanja Svetskog dana suicida, u organizaciji Centra “Srce”, održana je tribina u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu. Gosti tribine bili su prof. dr Slavica Đukić Dejanović, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” i članica skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu, dr Gorica Đokić, pomoćnica direktora Klinike za psihijatrijske bolesati “Dr Laza Lazarević” i ambasador Evropskog koledža za neuropsihofarmakologiju u Srbiji, doc. dr Snežana Ukropina iz Istituta za javno zdravlje Vojvodine, prof. dr Aleksandra Nedić i dr Miodrag Doroški iz Klinike za psihijatriju Novi Sad, psiholog Milka Basarić i Tanja Bokun iz Centra “Srce”.

tribinaTribina je dala priliku svim gostima da se zajedno sa učesnicima osvrnu na dosadašnje korake u smanjenju stope suicida u Srbiji. Ujedno , ovaj skup predstavlja i uvertiru za postavljanje temelja za nacrt nacionalne strategije za prevenciju suicida. Ravnopravni predlagači ovog Nacrta su Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, Centar “Srce” – udruženje građana za prevenciju samoubistava i pregovarački tim MUP-a Srbije.

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović i dr Gorica Đokić kao predstavnice Klinike iznele su predloge za izradu Strategije, a to su formiranje Nacionalnog saveta za prevenciju suicida sa ciljem interdisciplinarnog pristupa prevenciji suicida, integracija i saradnja državnog i nevladinog sektora sa ciljem prevencije suicida, kao i edukacija stanovništva u cilju prepoznavanja faktora rizika za suicid.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.