Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Narandžasti dan za podršku psihijatrijskim pacijentima

BEOGRAD, 12. jun 2015. - U Službi za specijalističko-konsultativne preglede (Dispanzeru) za lečenje psihijatrijskih pacijenata, u okviru Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, 12. juna organizovana je volonterska akcija krečenja prostora u kojem pacijenti čekaju na preglede. Uz pomoć osoblja i pacijenata Klinike, akciju su organizovali zaposleni farmaceutske kompanije GlaxoSmithKline u okviru tradicionalne kampanje “Narandžasti dan”.

Zaposleni GSK posvetili su jedan radni dan obnavljanju podova i fasade, krečenju zidova i oplemenjivanju dvorišta oko ustanove. U aktivnostima su im se pridružili i sami pacijenti, koji su pored farbanja fasada učestvovali i u kreativnim radionicama, pa su, u okviru art terapije, zajedno sa volonterima - izrađivali umetničke predmete.

- Akcijom Narandžasti dan želeli smo da odemo korak dalje i da osim uređivanja ustanove podržimo pacijente kroz art terapiju, imajući na umu njen značaj za oporavak pacijenata. Zaposleni su zajedno sa pacijentima učestvovali u umetničkoj radionici koju su vodili radni terapeuti, a kao rezultat toga dobili smo sjajna umetnička dela i izuzetne utiske sa druženja. Izrađene slike i predmeti ukrasiće čekaonicu Dispanzera, kaže Inka Lopušina, zaposlena u GSK.

Služba za specijalističko-konsultativne preglede Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” dnevno obavi i do 150 ambulantnih pregleda, stoga je volonterska inicijativa usmerena upravo na korisnike psihijatrijskih usluga, kako bi im boravak u ustanovi bio što prijatniji.

- Značajno je da u Srbiji govorimo ne samo o stručnim aktivnosima i fakmakološkim tretmanima, već i o društveno odgovornim inicijativama i značaju uključivanja lokalne zajednice u olakšanje mentalnih problema u Srbiji, kaže Slavica Đukić-Dejanović, direktorka Klinike.

Narandžasti dan je volonterski projekat kompanije GSK, koji se u Srbiji sprovodi već šestu godinu za redom. Tokom Narandžastog dana, GSK omogućava svim svojim zaposlenima da jedan plaćeni radni dan iskoriste u svrhu aktivnog učešća u pomoći lokalnoj zajednici. Projekat se sprovodi na korporativnom nivou, globalnih razmera i efekata.

SPOLJA - PRE


SPOLJA - POSLE


UNUTRA - PRE


UNUTRA - POSLE

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.