Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Poseta Muzeju primenjene umetnosti

poseta muzeju pu 1Pacijenti naše Klinike i korisnici Kreativno edukativnog centra posetilu su 02.04.2015.god izložbu „Na prvi (p)ogled” u Muzeju primenjene umetnosti. Imali su priliku da vide eksponate koji više decenija nisu bili izlagani, a jedan broj predmeta je premijerno prikazan. Prezentovan je raznovrsan muzejski materijal u formi „ogledne“ postavke na kojoj se nalaze predmeti iz čak pet zbirki Muzeja.

U prvom delu pacijenti su obišli izložbu i upoznali su se sa predmetima primenjene umetnosti, a vođenje je bilo prilagođeno grupi.

Drugi deo radionice činio je praktični rad. U prvom ciklusu radionica, za polazište su, između brojnih predmeta sa izložbe, izabrane vaze Emila Galea i druge staklene i srebrne činije sa postavke. Ideja je bila da učesnici radionice po uzoru na izabrane radove, izrade posude u glini tehnikom vajanja. Tema ovog praktičnog dela nosila je naziv „Kroz moj pogled“.

Cilj radionice bio je negovanje specifične muzejske publike, kao i upoznavanje sa predmetima primenjene umetnosti na kreativan način.

Na zadovoljstvo organizatora i učesnika, čitav događaj je protekao u dobroj atmosferi. Organizator i realizator programa bila je muzejski vodič Lea Zei.

poseta muzeju primenjene umetnostiposeta muzeju primenjene umetnosti

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.