Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Novo u Klinici: Savetovanje za pacijente i porodice

Briga o mentalnom zdravlјu ne treba da počne i da se završi u psihijatrijskoj ustanovi, što je, nažalost, često slučaj. Ona treba da bude sastavni deo svakodnevnog života svake osobe, jer je prevencija najbolјi lek za svako obolјenje, bilo somatsko, bilo psihičko. Opšta informisanost građana o mentalnim bolestima je presudna za prevenciju nastanka obolјenja i pravovremeno lečenje, ali isto tako i za destigmatizaciju osoba sa mentalnim smetnjama, a samim tim i njihovu deinstitucionalizaciju.

U tom cilјu, Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ pored svoje poznate dostupnosti za zbrinjavanje osoba sa mentalnim smetnjama 24 časa 365 dana u godini, aktivno učestvuje i u edukaciji javnosti o mentalnim obolјenjima putem svog vebsajta. U rubrici Info kutak posetioci naše internet stranice mogu da pročitaju tekstove o najčešćim psihijatrijskim bolestima koje redovno pišu lekari i zdravstveni saradnici Klinike.

Takođe, kako bismo bili još pristupačniji, odlučili smo da uvedemo i termine za savetovanje (potencijalnih) korisnika naših usluga i njihovih bližnjih. Savetovanje vršimo na sledeće načine:

  • Otvorena linija – telefonski broj 011/36 36 462 mogu pozvati od 14 do 15 časova svakog radnog dana, vikendom i praznicima, sve osobe kojima je potreban savet o mentalnom zdravlјu, načinu prijema i mogućnostima lečenja u ustanovi. Na broj linije se javlјa stručno lice koje pruža informacije, te molimo pozivaoce da konkretizuju pitanja kako bi se pružila prilika što većem broju zainteresovanih da pristupe vezi.
    Napominjemo da NIJE u pitanju SOS linija!
  • Otvorena vrata – savetodavni rad sa pacijentima i porodicama, četvrtkom od 9 do 12 časova. Potrebno je samo da zainteresovani dođu u ovom terminu u Službu za specijalističko-konsultativne preglede Klinike (Dispanzer), bez zakazivanja.
  • Rad sa porodicama naših pacijenata u programu tercijarne prevencije sa cilјem jačanja veza pacijenta, njegove porodice i saradnika u lečenju – četvrtkom i petkom od 12 do 14 časova u maloj sali Dnevne bolnice.

Tu smo zbog Vas, dobrodošli!

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.