Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Prva konferencija mreže udruženja osoba sa mentalnim smetnjama

U utorak i sredu, 17-18. marta 2015. g. održaće se prva Konferencija mreže udruženja osoba sa mentalnim smetnjama u hotelu Palas u Beogradu u organizaciji zajedničkog projekta Caritas Srbije i Kancelarije za saradnju sa civilnim drušvom Vlade Republike Srbije, podržanom od strane Evropske Unije.

"Promocija mreže za mentalno zdravlje" je projekat koji sprovodi Caritas Srbije u okviru EU programa Podrške civilnom društvu. U projektu učestvuje osam udruženja iz Srbije čiji su članovi osobe sa narušenim mentalnim zdravljem: Herc, Duša, Videa (Beograd), Duga (Zrenjanin), Mir (Pirot), Valenca (Niš), Sunce (Novi Kneževac) i Ulop (Novi Sad). Cilj projekta je osnivanje mreže udruženja korisnika, njihovo jačanje i učešće u demokratskom dijalogu sa javnim institucijama. Kao rezultat aktivnosti organizuje se Prva konferencija mreže udruženja za mentalno zdravlje.

Na Konferenciji će učestvovati beogradski nadbiskup Msgr. Stanislav Hočevar i g. Darko Tot, predstavnici Caritas Srbije, Paolo Sera, predstavnik Caritas Italiana, Donatela Mićinezi, predstavnik AISME (Italijanska asocijacija za mentalno zdravlje), kao i predstavnici udruženja Fenix iz Tuzle i Ludruga iz Zagreba. Od učesnika iz javnih institucija u Srbiji govoriće g. Laslo Čikoš, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnik Ministarstva zdravlja republike Srbije.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.