Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Održan okrugli sto sa centrima za socijalni rad

U utorak, 23.12.2014. g. u 11h u Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” u sali Dnevne bolnice u Beogradu održan je okrugli sto na temu „Aktivnosti socijalnih radnika u psihijatrijskim ustanovama i centrima za socijalni rad - teškoće i izazovi u neposrednom radu sa psihički obolelim osobama“.

Uvodnu reč okruglog stola je imala prof. dr Slavica Đukić Dejanović, v.d.direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Predavanje na temu „Socijalni radnik i njegova uloga u radu Klinike“ održala je Danica Tošanović, dipl. socijalni radnik i porodični psihoterapeut, dr Radmila Ristić Dimitrijević, specijalista psihijatrije i načelnica odeljenja za starije adolescente predstavila je „Istorijat rada Odeljenja za starije adolescente, indikacije za lečenje, metodologija lečenja“, dok je o temi „Uloga socijalnog radnika u terapijskom procesu Odeljenja za starije adolescente, zbrinjavanje pacijenta tokom i nakon procesa lečenja sa naglaskom na ulogu staratelja“ govorila Jelena Anđelković, dipl. socijalni radnik.

Posle predavanja usledila je diskusija koja je imala za cilj prevazilaženje postojećih teškoća u odnosu psihijatrijskih ustanova i centara za socijalnu zaštitu, a sve u cilju deinstitucionalizacije pacijenata sa mentalnim smetnjama i obezbeđivanja potrebne podrške u zajednici.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.