Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Održan seminar o primeni zakona za zaštitu lica sa mentalnim smetnjama

U beogradskom delu Dnevne bolnice Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarevic“, 2. decembra 2014. g., održan je seminar za zaposlene „Međunarodni standardi i domaće zakonodavstvo i praksa u oblasti zaštite prava i lečenja lica sa mentalnim smetnjama“ u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Misije OEBS-a u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja zajedno sa Misijom OEBS-a učestvuje kroz rad zajedničke radne grupe u usaglašavanju uniformnih obrazaca za psihijtarijske ustanove koji regulišu komunikaciju sa sudovima, kao i propagandnog materijala koji će obrađivati sva prava pacijenata sa mentalnim smetnjama.

Seminar je imao za cilj da upozna učesnike sa zakonom, podzakonskim aktima i međunarodnim standardima u oblasti zaštite osoba sa mentalnim smetnjama i prevencije torture i nehumanog postupanja.

Učesnicima seminara su se obratili prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, dr Zoran Kovačević, konsultant mMisije OEBS-a u Srbiji, Nataša Novaković, rukovodilac Programa za ljudska prava i krivičnopravni sistemu Misiji OEBS-a u Srbiji, kao i Milica Đorđević, pravni savetnik u Misiji OEBS-a u Srbiji.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.