Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Narodna biblioteka, Laguna i Kreativni centar donirali knjige za najmlađe pacijente

14.11.2014. - Na zadovoljstvo naših najmlađih pacijenata, Narodna biblioteka i izdavačke kuće Kreativni centar i Laguna donirale su Odeljenju za starije adolescente „Dr Jovan Veljković -Žuća“ ukupno 258 knjiga prilagođenih za njihov uzrast. Ovim plemenitim gestom omogućeno je formiranje biblioteke za pacijente na Odeljenju, koja je od velikog značaja za oporavak mladih od 14 do 18 godina koji se tu leče.

“Ideja o formiranju odeljenske biblioteke se javila u toku razgovora sa adolescentima, o tome kako provode slobodno vreme i kod kuće i na Klinici. Jako su se obradovali knjigama koje smo dobili. Čitanje knjiga potpomaže emotivni, intelektualni i saznajni razvoj mladih osoba. Na taj način se obogaćuje unutrašnji život, uvećava se samopuzdanje, poboljšava se sposobnost koncentracije. Čitanjem knjiga obogaćuje se ukupan fond reči, a nama je on posebno važan za izražavanje osećanja, jer je to važno i u svakodnevnoj komunikaciji i u prevenciji psihosomatskih bolesti. Veoma smo zahvalni Narodnoj biblioteci i izdavačkim kućama Laguna i Kreativni centar koje su odmah shvatile potrebe naših pacijenata i bezuslovno im izašle u susret”, izjavila je dr Radmila Ristić Dimitrijević, načelnica Odeljenja.

Od ukupno 258 knjiga koje je Odeljenje za starije adolescente „Jovan Veljković – Žuća“ dobilo, 230 je poklonila Narodna biblioteka, 18 izdavačka kuća Laguna i 10 Kreativni centar. U knjigama se nalaze mnoge korisne informacije iz raznih oblasti života, ali i obrađeni problemi sa kojima se se pisci suočili i konačno rešili da to podele sa čitaocima, što daje širinu pogleda na razne problematične situacije, promišljanja, strahove i dileme glavnih junaka.


Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.