Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Odeljenje za starije adolescente dobilo pomoć od učenika PTT doma

27.10.2014. – Ambijent Kliničkog odeljenja za starije adolescente oplemenjen je uz podršku učenika „Doma učenika srednje PTT škole“ koji su svojim vršnjacima sa Odeljenja poklonili edukativne postere i svoje likovne radove. Jedan broj postera namenski je pravljen da bi se ulepšao prostor u kome borave adolescenti koji se aktuelno nalaze na lečenju, a drugi su eksponati sa izložbe koja je prošle godine organizovana u Domu.

„Poklonjeni posteri su veoma obradovali mlade pacijente i osvežili prostor u kojem borave. U lečenju osoba sa mentalnim poremećajima veoma je važna podrška sredine, prihvatanje i razumevanje, a kod adolescenata je veoma važan deo sredine vršnjačka grupa. Srednjoškolci iz PTT Doma su to prepoznali i mi se iskreno nadamo da je ovo samo prva u nizu akcija u koju će se uključiti i druge ustanove“, kaže dr Radmila Ristić Dimitrijević, načelnica Odeljenja za starije adolescente „Dr Jovan Veljković – Žuća“.

„I u narednom periodu planiramo nastavak saradnje, lekari i specijalni pedagozi Klinike će u domu održati predavanje o zaštiti mentalnog zdravlja, a učenici PTT doma će organizovati dramski prikaz za svoje vršnjake koji se leče na Odeljenju za adolescente“, rekla je Brankica Ristić, psiholog u PTT Domu i naglasila da ova akcija ima za cilj podizanje svesti o mentalnom zdravlju i smanjenje stigme i diskriminacije kojima su mladi sa mentalnim poremećajima izloženi.

Dom učenika srednje PTT škole je moderna vaspitno-obrazovna ostanova za učenike iz Srbije van teritorije Beograda u kojoj se osim osim o smeštaju i ishrani srednjoškolaca, vodi računa o njihovom školskom uspehu, socijalnom sazrevanju, razvijanju lične kompetencije i formiranju zdravih životnih navika. U okviru slobodnog vremena značajna pažnja se posvećuje kulturno-zabavnim aktivnostima, rekreaciji i podsticanju aktivnog odnosa prema okruženju.

Pogledajte neke od postera:

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.