Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Prodajna izložba Baruh

26.04.2013.

U petak 26.4.2013. godine u 12 časova u Doktorovoj kuli, povodom predstojećih Uskršnjih praznika, Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ održala je prodajnu izložbu radova pacijenata u okviru okupaciono-radne terapije svoje dnevne bolnice u Beogradu.

„Cilj okupaciono-radne terapije je okupiranje misli pacijenata i usmeravanje misli i energije u kreativnu sferu, u ovom slučaju likovno-primenjenu. Na ovaj način se održava pažnja i interesovanje pacijenata, razvija kreativnost, a samim tim se podstiče i njihova sveukupna aktivnost i angažovanost, sposobnost da se usredsrede, a poseban stimulans predstavlja ovaj humanitrani koncert i izložba kao gratifikacija njihovog rada“, izjavio je prof. dr Milutin Nenadović, direktor Klinike.

Zaštićeni kulturni spomenik, kakva je Doktorova kula, je u predratno vreme bio često mesto okupljanja i izložbi akademskih slikara, te ne čudi ideja da se baš u tom zdanju organizuje prodajna izložba radova pacijenata beogradske dnevne bolnice. Ove godine, tradicionalnu izložbu radova pacijenata najstarije psihijatrijske ustanove na Balkanu otvorio je najstariji jevrejski hor na svetu – Srpsko-jevrejsko pevačko društvo „Braća Baruh“ osnovano 1879. godine sa ciljem da neguje, izvodi i čuva kulturno-umetničku baštinu i celokupnu tradiciju srpskog i jevrejskog naroda koji živi na ovim prostorima. Programska politika ovog ansambla uvek je bila jasno određena i koncipirana u skladu sa njegovim delovanjem u širem kulturno-društvenom pogledu, pod kojim se podrazumeva približavanje i međusobno komuniciranje tradicija jevrejskog i srpskog naroda.

U poslednjih par godina, sve je zastupljeniji vid muziko-terapije koja ima blagotvorno i delotvrono dejstvo na dušu i um, a posebno klasična muzika pomaže da se vratimo u dobro raspoloženje. Samim tim je terapeutski vrlo bitno za pacijenta da prisustvuje ovako jednom muzičkom događaju zbog kvalitetnih podsticaja za samog pacijenta.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.