Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Renovirano "M" odeljenje uz pomoć donacije

18.03.2013.

Odeljenje "M" Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u potpunosti je renovirano zahvaljujući donaciji Srpsko-američke zdravstvene asocijacije (Serbian American Medical Association – SAMA) sa sedištem u Vašingtonu i sredstvima obezbeđenim iz sopstvenih resursa Klinike. SAMA je deo Američke zdravstvene asocijacije (AMA) i okuplja lekare srpskog porekla širom sveta.

Donacija u vrednosti od 23.000 američkih dolara predstavlja 40% sredstva obezbedjenih za renoviranje, i zajedno sa većinskim udelom Klinike u visini od 30.000 američkih dolara, obezbedila je odeljenju komplektno nov izgled i bolju funkcionalnost, čime su omogućeni vrhunski uslovi za boravak pacijenata i rad stručnog osoblja.

Javnost je već upoznata sa lošim stanjem inftastrukture psihijatrijskih institucija u Srbiji koja, i uprkos trudu i posvećenosti stručnog osoblja da obezbedi što bolje uslove, ne predstavlja adekvatan prostor za boravak duševnih bolesnika. Psihijatrijske ustanove, nažalost, zaostaju po ulaganju u bolničku infrastrukturu za drugim medicinskim granama. Iz tog razloga, Klinika je tokom prošle godine bila posvećena obezbeđivanju pomoći za obnovu odeljenja kojima je to najviše bilo potrebno. Nakon renoviranja odeljenja Intenzivne nege 1 i 2, kao i kompletnog formiranja Kliničkog psihijatrijskog odeljenja za starije adolescente „Prof. dr Jovan Veljković Žuća“ uz pomoć Ministarstva zdravlja, donacija SAMA-e inicirala je kompletan preobražaj najugroženijeg odeljenja M.

Renoviranjem je obuhvaćena površina od 600 m2, a obezbeđena je bolja funkcionalnost jedinice kroz bolje iskorišćenost prostora, zamenu električne mreže, vodovodne i kanalizacione mreže, stolarije, keramičkih pločica. Adaptirani su podovi, zidovi i spušten je plafon.

Slike pre i posle renoviranja.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.