Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Novo odeljenje "Dr Jovan Veljković - Žuća"

18.06.2012.

18. juna 2012. godine svečano je otvoreno Odeljenje za starije adolescente “Prof. dr Jovan Veljković – Žuća” Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarevic”. Otvaranjem odeljenja za starije adolescente u ovoj najstarijoj psihijatrijskoj instituciji u regionu uvodi se specijalizovan pristup tretiranju psihijatrijskih bolesti u samom začetku kod dece uzrasta 14-18 godina. Odeljenje broji 25 ležaja i orjentisano je ka urgentnom psihijatrijskom zbrinjavanju mladih pacijenata sa teritorije Republike Srbije, koji bi nakon završenog tretmana bili upućeni na dalje ambulantno i hospitalno lečenje u matičnim ustanovama.

Budući da je psihijatrijsko urgentno lečenje ove uzrastne populacije problemski zastupljeno, kako u zajednici, tako i u oblasti zaštite mentalnog zdravlja, kao i da zahteva posebnu stručnost i pažnju, odeljenja za adolescente psihijatrijskih ustanova čak i u razvijenim zemljama veoma su retka. Iz tog razloga, veoma smo ponosni na činjenicu da je Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” otvorila poseban prostor za posvećivanje narušenom duševnom zdravlju adolescenata, što će biti i proaktivan doprinos unapredjenju mentalnog zdravlja cele populacije.

Odeljenje je obraćanjem otvorio prof. dr Milutin Nenadović, direktor Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, a otvaranju su prisustvovali prof. dr Slavica Đukić Dejanović, predsednica Udruženja psihijatara Srbije, akademik Dušica Lečić Toševski, predsednica Nacionalne komisije za mentalno zdravlje, dr Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, direktori psihijatrijskih klinika i specijalnih bolnica, stručna javnost i mediji.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.