Ambulantno i kliničko odeljenje za adolescente

facebook  instagram

Ambulantno i kliničko odeljenje za adolescente

dr laza lazarevicKliničko odelјenje za adolescente je prvo odelјenje na tercijarnom nivou za tretman mladih životne dobi od 14 do 18 godina, oba pola, sa teritorije Republike Srbije, kod kojih je neophodno izdvajanje iz porodice i 24-časovni nadzor i praćenje u slučajevima pojave urgentnih stanja iz oblasti psihijatrijskih poremećaja.

Na Odelјenju se obavlјa ambulantno zbrinjavanje ili hospitalni prijem adolescenata. Tokom hospitalizacije sprovodi se psihofarmakoterapija, individualna i grupna psihoterapija, porodična psihoterapija, rad u manjim grupama uz učešće psihijatra, psihoterapeuta, psihologa, defektologa, pedagoga i socijalnog radnika.

Nakon prestanka potrebe za intenzivnom psihijatrijskom negom – nivo 2 i poluintenzivnom negom na Odelјenju, adolescenti se upućuju na dalјe stacionarno lečenje u referentne psihijatrijske ustanove koje imaju mogućnost zbrinjavanja adolescenata kroz dnevne bolnice ili na dalјe dispanzersko lečenje u područnoj službi dečje psihijatrijske zaštite.

Kliničko odelјenje za adolescente učestvuje u obrazovnoj delatnosti i naučno-istraživačkoj delatnosti na nivou Klinike.

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.