Pacijenti

facebook  instagram

Pacijenti

Poseta Železničkom muzeju u Beogradu

zeleznicki muzej

U sklopu aktivnosti koje se organizuju petkom, 23.02.2018. godine naši korisnici su imali priliku da posete Železnički muzej. Zahvaljujući kustosu saznali su sve o počecima železnice u svetu, Džordžu Stivensonu koji se smatra ocem železnice, prvoj lokomotivi koja se zvala Rocket ili Raketa, mehanizmima na kojima je počivala ondašnja železnica kao i o razvoju železnice kod nas. Videli su opremu šefa stanice iz 19. veka kao i maketu najbrže srpske lokomotive koja je nazvana „Leteći Beograđanin“, a koja je uspela da razvije brzinu od čak 146 km/h.

zeleznicki muzej

Kao i svakog petka otišli su prepuni utisaka i bogatiji za nova saznanja. O tome govori i utisak jednog od naših korisnika nakon posete muzeja: „ Ovo je treći ili četvrti put za 12 godina da sam u ovom muzeju, a opet sam čuo nešto što nisam do sada znao. Oduševljen sam.“

zeleznicki muzej

zeleznicki muzej

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.