Učešće na naučnim skupovima

XXVIII ECNP Kongres u Amsterdamu

U periodu od 29. avgusta do 1. septembra održan je 28. ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) kongres u Amsterdamu. Ovogodišnji kongres (jedan od najvećih svetskih kongresa iz oblasti primenjenih neuronauka) je obeležio Brain day. Bio je ovo prvi izlazak ECNP-a u zajednicu sa više od 500 ljudi zainteresovanih za promociju destigmatizacije osoba sa mentalnim poremećajima. Svečano otvaranje kongresa obeležilo je uvodno predavanja profesora Frans De Waal-a, bihejvioralnog neuronaučnika, eksperta u oblasti socijalno-kooperativnog ponašanja primata. Tokom sledeća tri dana su se izdvajale teme “Spavanje i raspoloženje”, “Oksitocin u shizofreniji”, “Lekovi u frontotemporalnoj demenciji”…Pored toga, viđene su izuzetne poster sesije i sesije mladih naučnika sa dodelama nagrada.

Na Kongresu je prisustvovalo 6000 učesnika iz preko 100 zemalja.

ECNP28

Kao i ranijih godina, nekoliko lekara Klinike imalo je svoje aktivno učešće. Pored direktorke Klinike, prof. dr Slavice Đukić-Dejanović, skupu su prisustvovali dr Gorica Đokić (ambasadorka ECNP-a za Srbiju), dr Ana Kuzmanović, dr Maja Đerić, dr Dragana Mraković, dr Nebojša Živković, dr Meri Vukša.

S posebnim zadovoljstvom ističemo nagrađenu poster prezentaciju dr Ane Kuzmanović na temu “Lečenje prve shizofrene episode”.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Todorović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.