Učešće na naučnim skupovima

Učešće lekara Klinike na 27. ECNP kongresu

U periodu od 18. do 21. oktobra održan je XXVII ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) kongres u Berlinu. Kongres predstavlja jedan od najvećih svetskih kongresa iz oblasti primenjenih neuronauka. Procenjuje se da je na ovogodišnjem kongresu bilo oko 5.500 učesnika iz preko 100 zemalja sveta. Ono što ovaj kongres čini jedinstvenim jeste spoj tema, kao i učesnika, iz najrazličitijih disciplina, počev od bazičnih nauka do same kliničke prakse, sa ciljem unapređenja znanja i razvoja novih ideja iz oblasti neuronauka, posebno neuropsihofarmakologije.

Lekari naše ustanove učestvovali su na ovom kongresu i dali svoj doprinos prezentacijom svojih radova. Mr sc. med. dr Mirjana Tatarević predstavila je svoj rad u okviru poster sesije na temu „Faktori neadherence u lečenju pacijenata asa psihotičnim poremećajima“.

Posebnu mogućnost za učešće mladih naučnika (Junior Science section) ECNP je ove godine pružio kroz nagrade u vidu CDE grantova, koji je klinička doktorka naše ustanove dr Ana Kuzmanović osvojila radom na temu „Bihejvioralni i psihološki znaci demencije: kratkotrajni tretman antipsihoticima“, a koji je prezentovan u okviru poster sesije.


27-kongres

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Todorović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.