Edukacije u klinici

EDUKACIJE U KLINICI -

Medjunarodni dan socijalnog rada

17. marta 2015. godine obeležen je Međunarodni dan socijalnog rada, a upravo tog dana u okviru kontinuirane edukacije akreditovane od strane Ministarstva zdravlja, održano je predavanje na temu „Uloga socijalnog radnika u psihijatrijskoj ustanovi“ u sali Dnevne bolnice. Predavanje je održala Danica Tošanović Janković, dipl. socijalni radnik, spec.rehabilitacije i socioterapije i porodični psihoterapeut.

U radu su istaknuti glavni principi ove autentične profesije sa naglaskom na promociju dostojanstva i vrednosti ljudi, sloboda govora umesto političke instumentalizacije socijalnog rada, kreativan stručni rad umesto administracije, odgovornost zajednice čime se poboljšava kvalitet života i zakonska regulativa protiv deficitarnosti profesije. Međunarodni dan socijalnog rada je deo Svetske nedelje socijalnog rada koja ima za cilj da podstakne socijalne radnike na zajedničko delovanje na svim nivoima za promenu, socijalnu pravdu i univerzalnu primenu ljudskih prava kroz korišćenje svih resursa zajednice.

Predavanjem je stavljen akcenat na važnost socijalnog radnika kao člana multidisciplinarnog tima u radu sa osobama sa različitim psihičkim teškoćama, aktivnosti i poslove kojima se bave, kao i na teškoće koje imaju u radu. Nakon predavanja usledila je diskusija koja je imala za cilj pronalaženje mogućnosti za rešavanje problema sa kojima se socijalni radnici susreću u okviru svoje delatnosti, naročito imajući u vidu značajno smanjenje broja izvršilaca u Ustanovi.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Todorović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.