Edukacije u klinici

EDUKACIJE U KLINICI -

Prezentacija: Psihijatrija starijeg doba

Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” ima višegodišnju saradnju sa Evropskim koledžom za neuropsihofarmakologiju (ECNP) koji promoviše kvalitetniji tretman i poboljšanje mentalnog zdravlja kroz svojih pet škola: ECNP škola neuropsihofarmakologije u Oksfordu, ECNP škola dečije i adolescentne neuropsihofarmakologije u Veneciji, ECNP radionice za mlade naučnike u Nici, ECNP radionica-metode u kliničkim istraživanjima u Barseloni i ECNP škola psihijatrije starog doba u Veneciji.

Opširnije...

Medjunarodni dan socijalnog rada

17. marta 2015. godine obeležen je Međunarodni dan socijalnog rada, a upravo tog dana u okviru kontinuirane edukacije akreditovane od strane Ministarstva zdravlja, održano je predavanje na temu „Uloga socijalnog radnika u psihijatrijskoj ustanovi“ u sali Dnevne bolnice. Predavanje je održala Danica Tošanović Janković, dipl. socijalni radnik, spec.rehabilitacije i socioterapije i porodični psihoterapeut.

Opširnije...

Bihejvioralni i psihološki simptomi demencije

09.12.2014. – U okviru kontinuirane medicinske edukacije Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ prisutnima je održala akreditovano predavanje dr Gorica Đokić na temu „Bihejvioralni i psihološki simptomi demencije“.

U uvodu predavanja dr Đokić je navela da demencija (Major Neurocognitive disorder- DSM 5) spada u bolesti sa najvećom prevalencom posle kardiovaskularnih, cerebrovaskulnih i malignih oboljenja. Smatra se da je u EU 2010. g. imalo 6.341.179 dementnih osoba, u svetu prosečno 18 miliona, a da će ih u svetu 2040 godine biti čak 25 miliona. Prema zbirnim rezultatima 17 studija, oko 5,3% osoba preko 60 godina života je dementno. Najčešći tip demencije je Alzheimerova bolest (AD)(60-70%), od čega je 30% osoba sa AD u teškom stadijumu bolesti.

Opširnije...

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Todorović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.